Trisomie 21 / Ash Code / Buzz Kull

23 November // 2018 // Nalen Klubb

Nalen Klubb har under våren varit stängt för ombyggnad och kommer efter nyöppning ha en ny scen och en utökad kapacitet!

▲ TRISOMIE 21 – Trisomie 21 existens började 1981 i Frankrike med bröderna Hervé och Philippe Lomprez i spetsen. Det dröjde inte länge innan de hamnade på ett skivbolag och snart kom deras första EP “Le repos des enfants heureux” med de legendariska låtarna ”Logic animals”, ”Breaking down” och ”Il se noie”. Mycket händer hinna innan vi landar där vi är idag. Medlemmar byter av varandra och Trisomie 21 skapar en spännande diskografi, bland annat den originella men förtrollande skivan “Chapter IV, le je ne sais quoi et le presque rien” (med ett chockerande men vackert omslag) som ger dem inernationell uppmärksamhet. Idag kan Trisomie 21 förklaras i ett ord: kultband.

Trisomie 21 har aldrig följt normen, den röda tråden i deras musicerande är nytänkande och en benhård vilja att följa sin kreativitet. Ljudbilden är lugn, melodisk men otroligt dansvänlig. Det är fransk coldwave och minimalism. Denna kväll kommer utan tvekan bli oförglömlig!

www.facebook.com/trisomie21
www.trisomie21.tv

▲ ASH CODE – Ash Code startade 2014 i Italien av Alessandro Belluccio, Claudia Nottebella och Adriano Belluccio och är en av de mest framstående akterna i den nya vågen av darkwave. I Ash Code’s musikaliska kittel hittar du postpunk, nersvärtad synthpop och EBM, detta är Sisters of Mercy och Depeche Mode’s kärleksbarn. Hit-singeln “Dry your Eyes” släpptes i januari 2014 och tack vare sin unika ljudbild tog det inte lång tid innan de fick uppmärksamhet från DJs och media inom goth-scenen. Deras första fullängdare “Oblivion” hamnade på 2:a plats på Sonic Seducer’s “Soundcheck”-lista och beskrevs som en febrig och rastlös debut. Andra skivan “Posthuman” som kom 2016 vittnade inte om något annat. I år kom efterlängtade “Perspektive” som ytterligare bevisar att Ash Code håller genomgående hög kvalité och är här för att visa var skåpet ska stå. De har turnerat runt om i Latinamerika och Europa med band som Clan of Xymox, She Past Away, Lebanon Hanover, The Soft Moon, Kirlian Camera och The Invincible Spirit.

Detta blir andra gången Ash Code spelar hos Klubb DÖD och vi är superpeppade!

www.facebook.com/ashcodemusic
www.ashcode.eu

▲ BUZZ KULL – Buzz Kull är pseudonymen som Sydney-baserade artisten Marc Dwyer använder sig utav. Med sin debut-LP “Chroma” (2017) befäste han det vi förstått sedan tidigare EP-släpp: Buzz Kull är här för att leverera mörk, elektronisk goth med besked. Buzz Kull har sedan starten för åtta år sedan varit sparsam med skivsläpp men började ändå gagna rejäl uppmärksamhet 2014 med EP’n “Dreams”. Soundet är mörkt och dansant, en omfamning av darkwave, minimal synth och post-punk som kräver din uppmärksamhet. Från Australien till Sverige får vi äntligen chansen att uppleva Buzz Kull!

www.facebook.com/buzzkull
www.soundcloud.com/buzzkull

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Klubb da Costa (Kent Sturén) + Regniga Dagar

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Nalen Klubb
• Ⓣ-Hötorget, David Bagares gata 15
• 18 år

Show 21:00 Buzz Kull
Show 22:00 Ash Code
Show 23:00 Trisomie 21

Biljetter: https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=YUCM07MUM8H7ZKB

https://www.nalen.com/konsert/2018/trisomie-21-fr-ash-code-it-buzz-kull-au/

www.klubbdod.se

VARMT VÄLKOMNA!

Med stöd från Stockholms stad.