THEN COMES SILENCE + THE MANNEQUINS OF DEATH

18 november // 2023 // Skeppet GBG

THEN COMES SILENCE – Stockholmsbaserade Then Comes Silence har sedan de bildades för ett decennium sedan, flörtat med döden och melankolin i varje ord och melodi. I början av deras karriär betonade de det psykedeliska med en doft av shoegaze och indierock. Med tiden kom de dock att spela mer kraftfulla upptempolåtar i den mörkare skalan som smakade post punk och goth rock. Deras intensiva och riviga gitarriff och melodier har gått hem hos publiken i diverse mörkalternativa scener utanför Skandinavien, speciellt hos tyskarna och i USA. Nu är dom hemma efter den första Europaturnén på tre år och två intensiva turnéer i USA från kust till kust och nord till syd. Then Comes Silence blev de första som fick ett skivkontrakt med Berlinbaserade NEXILIS, ett nytt skivbolag under Schubert Music Europe.

THE MANNEQUINS OF DEATH – Medlemmar från Cortex, TT Reuter och The Kingdom of Evol bildade den 3 oktober 2015 the Mannequins of Death, och begick scendebut samma dag på Truckstop Alaska i Göteborg. Denna kväll ägnades hela repertoaren åt den låtskatt som Cortex album ”Spinal Injuries” utgör. Som extranummer framfördes Liket Levers punkklassiker ”Levande begravd”. Samtliga medlemmar i The Mannequins of Death skulle ha medverkat i Cortex på den inställda, och idag omsusade, spelningen med Cortex som skulle ha skett den 3 oktober 2015 på Gothenburg Film Studios.

Efter Livespelningar på Klubb Död/Nalen, Babel i Malmö samt på Festivalen Uddevallakassetten gick The Mannequins of Death in i studio 2016 och spelar in sitt debutalbum i Studio Anfallszonen på Pusterviksgatan i Göteborg. Uno Wall gick bort strax efter inspelningen 2016 och till hans ära mixas materialet i Heartwork Studio i Lund 2017-2019 samt slutmixas under pandemin 2020-2021 i Svenska Grammofonstudion i Göteborg av Hans Olsson, Per Svensson, Gerth Svensson och Henrik Venant. Mastring: Hans Olsson, Svenska Grammofonstudion i Göteborg, 2022.

Lördag 18 November 2023 på Skeppet i Göteborg blir det Goth-kväll att minnas!

Kvällen till ära och till minne av Uno Wall firas Skivrelease och utgivning av The Mannequins of Death nya LP på Heartwork Records. HEARTWORK © 2023 HWLP11

Uno Wall – Trummor (ersätts av Pontus Torstensson)
Gerth Svensson – Gitarr
Henrik Venant – Sång, Synthesizer
Per Svensson – Sång, Gitarr
Adam Wladis – Bas
Kristian Nihlén: Ljusprojektioner

Facebookevent