THEN COMES SILENCE + THE FOREIGN RESORT + THIN EATER

15 november // 2024 // Oceanen

Klubb DÖD & PlusOne presenterar stolt:

▲ THEN COMES SILENCE –  Stockholmsbaserade Then Comes Silence har sedan de bildades för ett decennium sedan, flörtat med döden och melankolin i varje ord och melodi. I början av deras karriär betonade de det psykedeliska med en doft av shoegaze och indierock. Med tiden kom de dock att spela mer kraftfulla upptempolåtar i den mörkare skalan som smakade post punk och goth rock. Deras intensiva och riviga gitarriff och melodier har gått hem hos publiken i diverse mörkalternativa scener utanför Skandinavien, speciellt hos tyskarna och i USA. Nu är dom hemma efter den första Europaturnén på tre år och två intensiva turnéer i USA från kust till kust och nord till syd. Then Comes Silence blev de första som fick ett skivkontrakt med Berlinbaserade NEXILIS, ett nytt skivbolag under Schubert Music Europe.

www.thencomessilence.eu

www.facebook.com/thencomessilence

▲ THE FOREIGN RESORT – Postpunk från Köpenhamn när det är som allra bäst. Musikaliskt uttrycksfullt, catchy och upp-tempo är ord för att beskriva denna danska trio som blandar mörk darkwave med explosiv postpunk.

www.facebook.com/theforeignresort

https://theforeignresort.bandcamp.com

▲ THIN EATER – Thin Eater tog sin början i Göteborg 2022 – skakad ur en svart kappa med doft av goth och post-punk. Orädd för det minimalistiska men samtidigt med en stark dragning till ett mer melodiskt tonspråk. Elektroniska rytmer och skräckfilmssamplingar möter drivande gitarrer och livs-o-bejakande sång. Musikens rötter kommer från pionjärerna under sent 70-tal men blicken är stadigt fäst framåt. Till en hypnotisk fond av jazz masters, trummaskiner och reverb-pedaler rör vi oss tillsammans med Thin Eater in i natten. Detta är ingen vanlig resa – det är en portal till en annan värld.

www.instagram.com/thin_eater

https://thineater.bandcamp.com

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Live från 21:00
• Oceanen, Stigbergstorget 8
• Förköp 250 kr + serviceavgift

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

www.klubbdod.se

Med stöd från Kulturrådet samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan.

VARMT VÄLKOMNA!

Facebookevent