Then Comes Silence + Hemgraven live på Klubb DÖD

01 May // 2015 // Nalen Klubb

Ikväll står Then Comes Silence för det elektriska, stökiga, drömmande och tungsinta. Hemgraven står för det karga, bräckliga, skeva och pulserande.

▲THEN COMES SILENCE – Den svårmodiga kvartetten från Stockholm vars rytmsektion är så ruggigt tajt och melodierna så starka att musiken inte bara svänger utan också rusar framåt av den drivande basen, tribaltrummorna och de överdistade gitarrerna. Det är goth, psykedelika och postpunk i en helt underbar symbios som andas Killing Joke, A Place To Bury Strangers, Yvonne och ett farligt och unikt Interpol. Senaste plattan “Nyctophilian” beskriver sångaren Alex Svenson som mer avskalad och inte så kaotisk som tidigare. Vi hoppas att ljudbilden på Klubb DÖD ändå blir så pass massiv och klaustrofobisk att inga andra ljud får plats.

www.thencomessilence.bandcamp.com
www.facebook.com/thencomessilence

▲HEMGRAVEN – Ursprungligen från trakterna kring Sundsvall i Västernorrland, är Hemgraven ett band stöpt i den svenska 80-tals vågen av mörk new wave. Band såsom Reeperbahn, Stadion, Ståålfågel och Imperiet är naturliga förgrundsgestalter. På senaste EP:n “Sanddyner av glas” har känslan blivit dystrare, med malande oljudsgitarrer, isiga synthmattor och industriellt monotona rytmer – precis allt det som gör bandet till bland det bästa vi sett och kommer att se på Klubb DÖD.

www.hemgraven.com
www.facebook.com/hemgraven

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Cybergirl & DJ Philip (Club Sidewalking)

• Dörrarna öppnar kl. 21:00
• Nalen Klubb – i samarbete med ABF & Pussy A Go
• Ⓣ-Hötorget, David Bagares gata 15
• 18 år

— EJ FÖRKÖP, 100 KR BETALAS I ENTRÈN —

www.klubbdod.se