SYNTHSLÄGGAN 2024 – LIVE: DUPONT + STILLA HAVET + NATTSKIFTET + RUIN

23 mars // 2024 // Nalen Klubb

Synthsläggan 2024 – en hyllning till synthen i Sverige!

En festivalkväll med livemusik, prisutdelningar, DJs med mera.

Radio Virus och Blå Måndag delar ut Synthsläggan-priser.

▲ DUPONT – Dupont är bandet som i början av 2000-talet var tidiga med att sätta Sverige på kartan när det gäller ren och klassisk EBM! Dupont bildades 1999 genom ett samarbete mellan sångaren Johan Damm och electro-musikerna Danuxcci och Riccardo. Efter att de släppt demon “Deliver” blev de signade av det tyska bolaget Lip records som de sedan släppte singeln Behave genom. Debutalbumet “Ukraina” släpptes 2001 och 2002 vad Dupont support till Covenant under deras Northen Light-turne. Här står Dupont åter på scen med Johan Damm i spetsen för att bjuda på en röjig konsert!

https://www.facebook.com/dupontmusic

▲ STILLA HAVET – Det finns någonting explosivt inom Stilla Havet. Ljudvallar har splittrats på hundratals svettiga klubblokaler, med energin från blästrande trummaskiner och knivskarpa syntslingor, ända sedan det kritikerrosade debutalbumet “Början på ett slut”.  Stockholmsduon bestående av Elias Eriksson och August Borg har lyckats spränga allting som kan kallas för språkbarriärer, efter turnerandet i Tyskland, Frankrike, och i Japan och Thailand, så sent som i juni 2023. Med en holistisk syn på syntpop och dess estetik blir Stilla Havet en universell angelägenhet. Det är musik som slår an i många. Senaste albumet “Natten” är en tolv låtar lång upplevelse av kraut klädd i neon, ett mullrande mörker under en himmel av diskokulor, och en längtan efter kärlek i en dystopi. Inspirationen från 80-talets sidenblanka new wave finns kvar som grundstomme i bandet, men redan på Nattens första spår hörs gnistorna av en ny era. Det råder inga tvivel om att fler ljudvallar och språkbarriärer kommer att fortsätta krossas i långt fler klubbar och länder. “Natten” är Stilla Havets starkaste material hittills, och med sin nyvunna känsla för äventyr och mänsklig värme är det något vi alla behöver uppleva.

https://www.facebook.com/stillahavetmusik

▲ NATTSKIFTET – Nattskiftet är EBM-gänget från Göteborg som blandar dansanta rytmer och poppiga melodier med vrål-vänliga texter som alla kan hänga med på – allt marinerat i fabriksromantik. På scenen brukar de bjuda på hög energi från början till slut. Sången står Criss Björndahl och Anna Johnning för medan Lars Björndahl och Tobias Eliasson manövrerar maskineriet bakom.

https://www.facebook.com/nattskiftetmusik

▲ RUIN – Som ett sorgset rop från underjorden kommer känslomässig mörk sång fram ur högtalarna och möts av melankoliska syntar och hypnotiska trummor. New-wave, goth och synth-pop. Zackarias Elwin på sång/ synth, Josefin Lyzwinski på trummor, Fabian Grytt på gitarr och Ask Fernström på bas.

Lyssna: https://spoti.fi/3LdYFDN

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Cybergirl & DJ Missmantic (Club UltraFoxx)

• Dörrarna öppnar kl. 19:00
• Nalen Klubb
• Ⓣ-Hötorget, David Bagares gata 15
• Förköp 280 kr + avgift
• 18 år

Arrangeras av Klubb Död i samarbete med Radio Virus, Blå Måndag & Amplified Medborgarskolan samt med stöd från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

www.klubbdod.se

VARMT VÄLKOMNA!