Ritual Howls (US) // NEJ

10 June // 2017 // Nalen Klubb

RITUAL HOWLS – Tremannabandet Ritual Howls från Detroit, USA består av medlemmarna Paul Bancell, Ben Saginaw och Chris Samuels. Texterna, vars innehåll skulle godkännas av Lovecraft, symbioseras med makabra men vacka ljudbilder. Musiken speglas av en mörk aura om än med en närvarande sensivitet. Tillsammans skapar de en surrealistisk, introspektiv dysterhet som skulle kunna underblåsa ett disco i helvetet eller varför inte ett soundtrack till ens favoritmardrömmar. Bandets andra album “Turkish leather” (2014) är ett avantgarde-mästerverk med inslag av blues och med inspiration från industrimusik. Senaste albumet “Into the water” släpptes under 2016.

https://www.facebook.com/ritualhowls/
https://soundcloud.com/ritual-howls
http://ritualhowls.com/

NEJ – En trio från Stockholm som med hjälp av 2 elektriska basar, ett trumset, finska språket och så många watt som går att uppbåda – försöker återskapa det som händer i jordens kärna. NEJ har kallats punk men musiken som skapas när de tre medlemmarna kämpar med varandra om väldet över ljudbilden är något annat – det är en intensiv ljudvåg av mörk kraft och ljus energi som formulerar ett granithårt uttalande om att livet är en kamp, där du alltid kan slå tillbaka.

NEJs kompositioner är okomplicerade interna regler som används för att komma i kontakt med primala krafter, kanalisera frustrationer och berätta det som inte går att förklara. Det blir aldrig likadant. NEJ består idag av Mirella Hautala, Björn Eriksson och Karl Tunander. Alla har gjort ljud länge, men aldrig som nu.

https://www.facebook.com/NEJ-189280911125497/
https://nejnejnej.bandcamp.com/

Kvällens DJ: Kitsch Kalle

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Dörrarna öppnar kl. 21:00
• Nalen Klubb
• Ⓣ-Hötorget, David Bagares gata 15
• Ej förköp, entré 150 kr
• 18 år

www.klubbdod.se

VARMT VÄLKOMNA!