MINUIT MACHINE + SYDNEY VALETTE

28 January // 2023 // Patricia

Vi välkomnar Minuit Machine + Sydney Valette till Klubb Död och Patricia!

▲ MINUIT MACHINE – Minuit Machine, en kvinnlig parisisk duo, knappast okända i vår scen, har levererat drömsk atmosfärisk coldwave sedan 2013. De skulle spela i Stockholm för snart ett år sedan men det blev aldrig av. Nu gästar de istället Klubb Död när de turnerar för senaste albumsläppet ”24”. Amandine Stioui och Hélène de Thoury, som ni förmodligen också känner igen från soloprojektet Hante, experimenterar med olika sound på ett spektrum av coldwave, synthwave och techno. Deras sammansmältning av 80-talets kalla och mörka synthwave, med inslag av 90-tals ravetechno, har gjort dem till en av de mest distinkta akterna i elektroscenen. I deras senaste album, som släpptes den 4:e november, bjuder de på dansanta elektroniska beats med en brytning av mörk maskinell techno. Deras musik, en subtil mix av känslor som tar sin form i syntetiska vibrationer, fyller de mörka klubbarna med en underjordisk, dystopisk stämning, som vi på Klubb Död välkomnar med bravur.

https://www.facebook.com/minuitmachine

https://minuitmachine.bandcamp.com/

▲ SYDNEY VALETTE – Enmansakten Sydney Valette, en till elektronisk parisisk akt som Klubb Död bjuder in, har varit aktiv i mer än ett decennium. Soundet slits mellan synthwave, EBM och industriell techno. Han har haft samarbeten med stora namn i scenen såsom Blind Delon, Alpha Sect, Buzz Kull och Hante. Till hans varierade och progressiva katalog inom elektronisk musik, finns nu hans senaste och sjätte album ”Home Alone” som släpptes i mitten på september. Albumet var ett resultat av hans ensamma tid hemma under pandemin. Låtarna däri liksom målar en med olika energiska nyanser av elektronisk färg; ibland mer synthpop och italodisco, andra gånger synthpunk och minimal wave. Trots det ständiga sociala behovet av artistisk klassificering så har Sydney Valette haft i syfte att bygga något mellan de ovannämnda genrerna och vill inte identifiera sig med en enstaka scen. Som han sa i en intervju med The Brvtalist: “I think of EPs and albums as stories with different layers and colors.” Följ med oss denna kväll och upplev hans berättelser.

https://www.facebook.com/Sydney2Valette

https://sydneyvalette.bandcamp.com/

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Anders Eklund

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Sydney Valette går på scen 20:30
• Minuit Machine går på scen 22:00
• Ⓣ-Mariatorget, SöderMälarstrand Kajplats 19
• 20 år
• Förköp 220 kr + serviceavgift

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

www.klubbdod.se

Med stöd från Kulturrådet & Region Stockholm samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan

VARMT VÄLKOMNA!