Klubb DÖD presenterar Clan of Xymox (NL) + Sine City 11/4 (UTSÅLT!)

11 April // 2015 // Nalen Klubb

Klubb DÖD presenterar stolt Clan of Xymox, de Holländska legenderna inom darkwave.

▲CLAN OF XYMOX – Bildades redan 1981 och fick skivkontrakt beryktade skivbolaget 4-AD efter att frontmannen Ronny Moorings lämnat en kopia av “Subsequent Pleasures” (1984) till Brendan Perry (Dead Can Dance). De höll kontakten och Ronny blev senare tillfrågad om Clan of Xymox ville göra en turné tillsammans med Dead Can Dance, vilket de accepterade. Efter ett tag så blev de kontaktade av 4-AD där de sedan gav ut två album som snabbt gav dem kultstatus i USA. Snart fick även den legendariske producenten och radiomannen John Peel upp ögonen för dem, vilket ledde till att de spelade in “Peel Sessions” (1985). Peel själv beskrev deras musik som darkwave.

1986 fick de kontrakt på det amerikanska major-bolaget PolyGram, vilket gav dem klubbhits i USA såväl som låtar på Billboard och en hit som spelades flitigt på MTV. Det i sin tur ledde till att de sålde över 300 000 exemplar av sitt tredje album Twist of Shadows. 2011 medverkade Clan of Xymox på soundtracket till “The Girl with the Dragon Tattoo” och 2012 gav de ut sitt 14:e fullängdsalbum, den hyllade coverplattan “Kindred Spirits”, där de tolkar postpunk- och new wavelåtar i Xymox-stil.

Senare års framgångar har gjort att Clan of Xymox åter räknas till en av de större namnen inom sin genre och på sistone har de headlinat stora festivaler som M’era Luna och Wave Gotik Treffen i Tyskland, Triton Festival i USA, Summer Darkness i Holland, Castle Party i Polen och Whitby Gothic Weekend i England.

http://www.clanofxymox.com/
https://www.facebook.com/pages/clan-of-xymox/111769160178?fref=ts
http://www.lastfm.se/music/Clan+of+Xymox

▲ SINE CITY – Synthduo från huvudstaden.

http://www.sinecity.se/
https://www.facebook.com/sinecitymusic?fref=ts

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Discarded

• Dörrarna öppnar kl. 21:00.
• Nalen Klubb – i samarbete med ABF & Pussy A Go
• Ⓣ-Hötorget, David Bagares gata 15
• 18 år

Biljett köpes via: http://www.nalen.com/konsert/2015/clan-of-xymox-support-black-chair/

www.klubbdod.se