Je T’aime + Tilly Electronics

30 september // 2023 // Patricia

Klubb DÖD presenterar stolt:

▲ JE T’AIME – JE T’AIME har skapat sig ett namn i postpunk- och coldwave scenen världen över. Deras självbetitlade debutalbum från 2019 hos franska Manic Depression var och fortsätter vara en av toppsäljarna på skivbolaget. Medlemmarna kallar sig dBoy, Tall Bastard och Crazy Z. Den franska trion bjuder på en hybrid av postpunk och coldwave. De har ett tufft och synthigt coldwavesound, utan att tappa den melodiska och melankoliska energin. Lyssnaren lyckas även snappa upp 80-tals punkrock, electroclash och new wave. Mörker och melankoli till trots, så är deras musik rätt livligt och energiskt. Sångrösten associeras med det nästan jämnåriga postpunkbandet Traitrs, men sången är onekligen inspirerad av Robert Smith i The Cure, medan energin har hintar av The Smiths.

Allt började med singeln ”The Sound” våren 2018 och nu tre år senare har de gjort sitt tionde släpp via Bandcamp. De släppte sitt ambitiösa 20 spårs dubbelalbum “PASSIVE/AGGRESSIVE” – varav den första delen PASSIVE släpptes på Alla Hjärtans Dag, 14e februari förra året och den andra delen AGGRESSIVE, släpptes på De Dödas Dag, 1a november. Lyckligtvis så kom de utmärkta singlarna ”Another Day in Hell” och “Give Me nore Kohl” att tas med i PASSIVE. I AGGRESSIVE får man en fin överraskning när man hör den varma rösten från Alex Svensson (Then Comes Silence) i låten ”Kiss the Boys (And Make Them Die)”.

Ladda upp inför kvällen med JE T’AIMEs musikvideo av “Another Day In Hell“, släppt våren 2021.

www.facebook.com/jetaimethemusic

▲ TILLY ELECTRONICS – Den elektroniska duon, iklädda rutiga svartvita helkroppsbodys, kallar sig Anyone och Anybody. Tilly Electronics, baserade i Leipzig, håller på att turnera för fullt och ikväll är de förband till JE T’AIME. Deras första låt, dynamiskt synthpoppiga ”Kleidung find ich gut”, släpptes i början av 2019 och blev berömd världen över på dansgolv i undergroundscenen, från Japan till USA. Olika för oss kända namn har gjort remixer av låten – artister som Rue Oberkampf, Werner Karloff, Björn-Peng, Peppy Pep Pepper, Sex Kino och 89s†. Det kända namnet Kill shelter har även stått för mastering av deras andra släpp i början av hösten 2019 – EP:n ”Telefon”. Tilly Electronics släppte sitt första fullängdsalbum i början av 2020 som de beskrev som ”Full of love, excitement and magic in colorful black and white.” Deras musik är något mörk, något ljusare ibland, med en skvätt techno och med nyanser av synthpop. I början av 2021 släpptes deras andra album “Discolicht” som gav uttryck för en ny musikgenre som kallas ”glitter wave”.

Här kan du lyssna på det senaste albumet ”Zack Bumm Flatsch”, släppt hösten 2021.

https://www.facebook.com/TillyElectronics

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Post Kontrôl

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Tilly Electronics går på scen 21:00
• Je T’aime går på scen 22:00
• Ⓣ-Mariatorget, SöderMälarstrand Kajplats 19
• 20 år
• Förköp 200 kr + serviceavgift

Fotograf: Åke Tireland

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

www.klubbdod.se

Med stöd från Stockholm stad & Kulturrådet samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan.

VARMT VÄLKOMNA!