Hemgravens releasefest + Darkly

20 September // 2014

▲ HEMGRAVEN

Skivbolaget Peter Out Records släpper Stockholmsbaserade postpunkbandet Hemgravens andra EP “Sanddyner av Glas” på en limiterad kassettutgåva, och i samband med det arrangerar bandet sin releasefest på Klubb Död.

Ursprungligen från trakterna kring Sundsvall i Västernorrland är Hemgraven stöpta i det svenska 80-talets våg av mörk new wave, med band såsom Reeperbahn, Stadion, Ståålfågel och Imperiet som naturliga förgrundsgestalter.
Här, på deras senaste EP har känslan blivit mörkare och mer gotisk, med drömska, spindellika oljudsgitarrer, isiga synthmattor och malande, industriellt monotona rytmer.

Det här är sånger om att minnas och tvinga sig själv att upprepa det förgångna, trots att man inte vill. Det är kaotiskt ockulta drömvisioner om kalla industrilandskap som reser sig upp ur marken likt monoliter. Det är en samtid där stöveltrampet växt sig starkare och fött en rastlös känsla av både sorg och ilska.

EP:n, som kommer i en kassettutgåva på 100 ex, där det även medföljer artwork skapat av bandets keyboardist/sångare David Olgarsson och fotografen Joanna Jönsson kommer finnas tillgänglig för försäljning under kvällen.

http://www.hemgraven.com/
https://soundcloud.com/hemgraven
https://www.facebook.com/hemgraven

▲ DARKLY

Soloprojektet som sedan 2010 släppt kassetter med låtar som går mellan mörk postpunk och drömmig rymdpop. I September släpper han albumet “Becoming Dangerfield”.

https://www.facebook.com/pages/Darkly/162333543797332?sk=timeline
https://soundcloud.com/darkly-1
http://darklydarkly.tumblr.com/music

DJ Dönick

Dörrarna öppnar kl. 20:00.
Darkly på scen kl. 22:00.
Hemgraven på scen kl. 23:00.

The Liffey, i källaren – i samarbete med ABF & Pussy A Go Go
Stora Nygatan 40, Gamla Stan
21 år, 18 år med medlemskort (fixas i dörren)
Entré: 100kr

VARMT VÄLKOMNA IN I MÖRKRET!

www.klubbdod.se