HARSH SYMMETRY

10 februari // 2024 // Bar Brooklyn

Klubb DÖD presenterar stolt:

▲ HARSH SYMMETRY – Ett mörkt 80s-revival-projekt från Kalifornien, är vad som bjuds på denna kväll. Harsh Symmetry är ett synthdrivet projekt skapat av Julian Sharwarko. Man kan höra en nostalgisk men fräsch inspiration av samtida musikprojekt inom genres såsom darkwave och minimal wave, men oundvikligen också influenser från 80-talets postpunk och new wave. Det låter tillfredställande okomplicerat men ändå pulserande och levande!

Har du inte redan lyssnat på Harsh Symmetry så rekommenderas att börja med debutsingeln från 2022, ”Mirror Twin”, som hittills har toppat lyssnarlistorna. Man välkomnas direkt in i en mörk och eterisk atmosfär där man trivs med den mörka och gotiska nostalgin. De vackra och poetiska texterna gör här sin markering. Det råder ingen tvekan om att självförtroende utstrålas i Harsh Symmetrys debut och att de hör hemma i den moderna darkwave-rörelsen.

Man får ta sig vidare till upptempolåten ”Pugilist”, från debutalbumet ”Display Model” från 2022 (Fabrika Rekords: She Past Away, Selofan, Lebanon Hanover) där man börjar fastna för Sharwarkos uttrycksfulla och melodiösa sång och de suggestivt drivande ljuden av en tungt drivande modularsynth. Näst på tur får vara den dynamiska “Blind” från den tvåspåriga EP:n från 2023 med de oemotståndliga synthbeatsen som påminner om Absolute Body Control men även om Boy Harsher, tills Sharwarkos röst målar rummet med melankoli och de tuffa syntharna rinner plötsligt samman i sköra och ömsinta gitarrslingor.

I albumet “Imitation” som släpptes i september 2023, råder en hygglig variation över albumets tio spår, med mycket textur och substans inpackat i låtarna. Återigen så möts man av en drömsk atmosfär och en tidlös känsla som går väl ihop med Sharwarkos sörjande och melankoliska röst som liksom knyter samman allting. Det ekar över syntharna i en dystopisk och psykedelisk aura. Denna blandning av rå mänsklighet och elektroniska hypnotiserande takter, resulterar i en musikalisk upplevelse som är rysande atmosfärisk och oemotståndligt dansant.

Saknar du föregångare och kultakter såsom Clan of Xymox, This Mortal Coil och The Frozen Autumn, men vill ändå se något inspirerande och nytt, ska du inte missa denna kväll!

https://harshsymmetry.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/harsh.symmetry/

https://youtu.be/IPyhSwyx7sk

https://post-punk.com/darkwave-artist-harsh-symmetry-faces-dualities-in-haunting-debut-single-mirror-twin/amp/

https://www.creem.com/fresh-creem/post-punk-column-2

https://post-punk.com/darkwave-project-harsh-symmetry-announces-release-of-debut-album-display-model/amp/

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Aux Animaux

• Dörrarna öppnar kl. 19:00
• Live från ca kl. 20:00
• Ⓣ-Hornstull, Hornstulls strand 4
• 18 år
• Förköp 200 kr + serviceavgift

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

www.klubbdod.se

Med stöd från Kulturrådet, Stockholm stad & Region Stockholm samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan.

VARMT VÄLKOMNA!

Köp biljetterFacebookevent