CULT OF YOUTH + ISOLATED YOUTH

11 november // 2023 // Hus 7

Klubb DÖD presenterar stolt:

▲ CULT OF YOUTH – Cult of Youth är ett neofolkband baserat i Brooklyn, NY som leds av grundaren Sean Ragon. Ragon hade varit aktiv i den experimentella punk- och industriscenen på östkusten i över femton år, samtidigt som han drev den hyllade skivbutiken Heaven Street och skivbolaget Blind Prophet Records i Brooklyn. Ragon startade Cult of Youth initialt som ett soloprojekt och släppte en självbetitlad debut-EP såväl som en högst begränsad livekassett med titeln Today Your Love, Tomorrow The World med Axiomata Product 2007 och 2008, samt en fulllängdare med titeln A Stick To Bind, A Seed To Grow with Dais 2008. Med flörtar till Death In June, Current 93, eller Paul Giovannis innovativa soundtrack till The Wicker Man, bestod Ragons tidiga material av akustiska gitarrballader tillsammans med antingen aggressiv sång eller gregoriansk-liknande sånger, ibland ackompanjerade av industriella beats undertill.
Ragon rekryterade så småningom ett mer permanent kompband, och med en ny lineup till sitt förfogande fortsatte Cult of Youth att finjustera och utveckla sitt sound genom att lägga till hypnotiska baslinjer, rytmiska och ibland stamliknande trumslag. Genom att slå samman sina rötter i punk och postpunk med neo-folk-tendenser, började Cult of Youth skapa ett helt unikt och ojämförligt sound när de signades till Sacred Bones för sina kommande LP:s.

https://www.facebook.com/cultofyouth

▲ ISOLATED YOUTH – Isolated Youth framträder som en framväxande kraft på musikscenen, genererandes ett distinkt post-punk-sound med sina rötter i Stockholm. Med en imponerande balans mellan nyskapande och intensiv närvaro, visar de ett balanserat tillvägagångssätt i musikskapandet. De är inte främmande för innovation eller intensitet, vilket har resulterat i ett ljudlandskap som framhäver både djup och emotionell resonans. Detta nyskapande band har med finess skapat en musikalisk atmosfär som både engagerar och berör. Debutalbumet, vars titel ännu väntar på att avtäckas, har tagit form i det dynamiska musiklivet i London. Detta ambitiösa projekt har producerats under ledning av Faris Badwan, den ikoniska frontfiguren från The Horrors. Vid hans sida har Max Heyes, med sin erfarenhet av att arbeta med namn som Primal Scream och Mick Jagger, ljudtekniskt bistått för att försäkra att albumet lever upp till sin potential. Musiken genererar en emotionell kraft som är både djup och medryckande. Det är en upplevelse som omsluter lyssnaren i vackert konstruerade arrangemang, vilka alla bärs av en intensiv närvaro. Det finns ett underliggande futuristiskt element i denna unika postpunk-stil, som är präglad av genreöverskridande influenser. Bandet leds av bröderna William och Axel Mårdberg, vars visionära konstnärliga ledning och starka band fördjupar gruppens dynamik och dess musik. Isolated Youth är mer än bara ett nytt band – de är ett musikaliskt uttryck för en ny generation.

https://www.facebook.com/isolatedyouth

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Live från ca kl. 21:00
• Ⓣ-Globen, Styckmästargatan 10
• 18 år
• Förköp 250 kr + serviceavgift

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

www.klubbdod.se

Med stöd från Stockholm stad & Kulturrådet samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan.

VARMT VÄLKOMNA!