Klubb DÖD på Boy Harsher

18 augusti // 2018 // Kraken

BOY HARSHER

Boy Harsher är en duo från Northampton, Massachusetts, som spelar mörk electronica genomsyrad av debila dansrytmer som försetts med en matta av spöklikt mässande. Tillsammans utmynnar detta i en ljudmatta som är kuslig, intensiv, och svårslaget dansant. Augustus Muller skapar själva grogrunden av ljud med minimala beats och släpande syntar emedan Jae Matthews viskar, skriker och mässar ovanpå. Tillsammans skapar de musik någonstans mellan EBM, drone och ett slags berättande bekännelsenarrativ. Muller och Matthews har bägge två en bakgrund inom film, vilket tar sig ett väldigt effektivt uttryck i såväl deras studioinspelningar som liveframträdanden.

Boy Harsher grundades under namnet Teen Dreamz år 2013. Projektet baserades på en samling noveller som lästes upp av Matthews och tonsattes av Muller. Allteftersom projektet mognade blev den instrumentala aspekten mer dansorienterad samtidigt som, Matthews orerande blev mer dynamiskt och spontant. I januari 2014 antog Teen Dreanz namnet Boy Harsher. Debutskivan, Yr Body is Nothing, släpptes i juni 2016 – succén var ett faktum och förstapressen sålde slut tämligen omgående. En ny pressning gavs ut i januari 2017, strax innan duons USA turné. ”Mörkt, vackert och väldigt känslofyllt” tyckte Gorilla Vs. Bear, och ”högst dansanta fantasinarrativ om åtrå och ett nyanserat obehag” skrev Decoder Magazine. Boy Harsher är nu aktuella med nya EPn Pain II och förbereder sig inför vidare turnerande. Under 2018 har de turnerat som förband till The Soft Moon.

ALVAR

Alvar har själva gett ut tre kassetter, och en kassett på Beläten-etiketten samt en kassett på amerikanska bolaget Cloister. År 2016 släpptes debutalbumet av Dirk Ivens (The Klinik) på hans Daft Records.
Nu 2018 är uppföljaren på väg. Tyngre, kallare och vassare.
I år kommer också några 12” EP släppas.
Deras undergångsmättade liveframträdande har besökt städer som Köpenhamn, Moskva, Krakow, Berlin, Antwerpen med flera. Live är det något annorlunda, intensiv ebm, trasig techno, dånande industri och en bit bitter sanning kastat i ditt ansikte.

DOMUS

Domus är musiken som finns i ditt huvud när du åker bil på natten. Eller när du sitter hålögd på tunnelbanan till jobbet. Det är soundtracket till vardagen och dess tankar på konspirationer och ett kosmos som aldrig tar slut. Eller åtminstone en tolkning av det.

Första singeln ”Skjutbanan” släpptes på Malmö Inre tidigare i år och den 1:a september kommer den självbetitlade debut-EP:n.

Dörrar 20:00

DJ’s:
Klubb Död
Christian Berg (Kite, Kulma) & Linn Hutchinson

DJ DINI

Die Selektion – Dust

Dive – Isolation

Invincible Spirit – Push

No Sleep By The Machine – Shadowplay

Eleven Pond – Watching trees


DJ JONAS

Winter in Deutschland – Silent violin

New Today – Suicidal

Rendez-vous – Distance

M!R!M – Liebe Machen

10 000 Russos – US vs US

Hapax – Traitors

Holograms – A sacred state

Light Asylum – Scull Fuct

Death Of Lovers – Cold Haven

Eagulls – Euphoria

Cortex – Skuggorna Kommer

Excellent Accident – Into The Blue Sun

Days Of Sorrow – Wild World

Pink Milk – Detroit

Strasse – Följa John

O.Children – Ruins

She Past Away – Rituel

Prayers – Tomorrow Unknown

Agent Side Grinder – Giant Fall