BLACK WIDOW PARTY – PRETTY ADDICTED + GRABYOURFACE + KUNT

9 mars // 2024 // Patricia

Officiell kickoff för Subkultfestivalen! Kom och prata med arrangörerna på plats och delta i utlottning av biljetter till årets festival! Läs mer på www.subkultfestivalen.se

Kring den Internationella kvinnodagen arrangerar Klubb DÖD och Freestyle Events i samarbete med Subkultfestivalen två konsertkvällar för att hylla och främja jämställdhet inom musikbranschen – ”Black Widow Party”. Fredag i Göteborg på Musikens Hus och lördag i Stockholm på Patricia. Kvinnor/ickebinära får mer sällan rampljus inom musikscenen generellt och vi arrangörer har makt och ansvar att förändra detta ihop med er besökare. I vissa subgenrer är det svårt att hitta kvinnliga artister och vi hoppas kunna förändra detta genom att stötta de som finns och inspirera fler att skapa musik och starta band.

Eventet i Göteborg hittar du HÄR 

Live på scen i Stockholm:

▲ PRETTY ADDICTED (UK) – “Dance-Punk” clownkaos, Pretty Addicted är en virvelvind av oöverträffad energi och rå aggression. Distinkta sång, mörka ljud och feta breakbeats, de sticker verkligen ut från vilken publik som helst och ändå passar de på något sätt in på vilken plats som helst och gör den till sin egen! Elektronisk musik genom en tung lins, detta är en artist som du både måste uppleva på CD för känslorna och leva för “in your face”-attityden! Det är allt nere i det hädiska syratripp-kaninhålet med PA och texterna är lika viktiga och ärliga som själva musiken.  Med fans (eller “Crackheads” som de är så kärleksfullt kända som) från alla samhällsskikt, föreslår vi att du följer dem till ett underjordiskt rave i Satans lya…

https://www.facebook.com/prettyaddicted11

https://open.spotify.com/artist/3Wx5AibVeUNUZyoIhYwaPx?si=C5W_tlREQ9e5yPtXjs7DMQ

▲ GRABYOURFACE (FR) – grabyourface är den franska producenten Marie Landos nu-goth darkwave-projekt. Trots uppvuxen med hårdrock och black metal är det inom gothmusiken som Marie avslöjar sig musikaliskt, influerade av artister som Nine Inch Nails, Gary Numan, Lorn och Boy Harsher, men även Portishead, Prayers, Lana Del Rey och många andra. Grabyourface fick erkännande i Europa för sina intensiva och känslomässiga liveframträdanden och för att ha delat scen med band som Covenant och Empathy Test. De har också gjort sig ett namn internationellt, för sina samarbeten med många artister från den alternativa scenen (Moris Blak, Caustic/daddybear, Covenant, Viva Non, etc.), och har nyligen anslutit sig till det amerikanska skivbolaget Negative Gain Productions.

https://www.facebook.com/grabyourface

https://grabyourface.bandcamp.com/album/haine-x-guillotine

▲ KUNT – Kunt är nykomlingarna som tagit hela synth-Sverige med storm! De blandar electropop med EBM och har på det lagt en punkig attityd som tillsammans med Paulas röst och de feta synthljuden som Rickard har rattat fram skapat ett unikt sound.

https://www.facebook.com/KUNT.MUSIK

https://open.spotify.com/artist/29FR606InGe3mkCi8PGBYU?si=7kNxy99bTjiIIep3SNxGrg

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Live från 21:00
• Ⓣ-Mariatorget, Söder Mälarstrand Kajplats 19
• 20 år
• Förköp 220 kr + serviceavgift

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

Kom och njut av fantastiska band från olika delar av världen och snacka jämställd musikscen med varandra och oss arrangörer. Vi kommer på olika sätt belysa temat under kvällen och hoppas kunna väcka både debatt och inspiration.

www.klubbdod.se

Med stöd från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholm stad samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan och Subkultfestivalen.

VARMT VÄLKOMNA!