Attentat + Bitch Boys + Trallskruv

20 april // 2024 // Patricia

Klubb DÖD presenterar stolt:

▲ ATTENTAT – Attentat live är en fullständig knockout. I vår åker Attentat på turné. Då gäller det. De hyllade låtarna från senaste albumet skall ta plats bland de punkklassiker som idag finns i Attentats repertoar. I farsotens skugga spelade Attentat in ett nytt album 2023. Pandemi, krig och Jönssons plötsliga, men allvarliga sjukdom präglade ”Det blir som det blir”. Läkarna sa att sångaren skulle dö. Efter två månader i koma på intensiven på Östra Sjukhuset vaknade Jönsson och återhämtade sig i en rasande takt. Resultatet av denna dramatiska tid blev ett starkt album fullt av kontraster och känslor. Ett dussin gripande berättelser om liv och död. Turnén i höstas som följde albumet blev en komprimerad energibomb med allsång, knutna nävar i luften och mycket glädje. Attentat kom tillbaka bättre än någonsin. I vår är det dags att ge nya städer, platser och människor förmånen att se och uppleva en kväll med ett av de band som skapade den svenska punkscenen. Moderna hits som ”Jag älskar inte dig nåt mer”, ”Punkfestival” och ”Tänk negativt” kommer att blandas med klassiska örhängen som ”Ge fan i mej”, ”Unga & många” och ”Maktlös”.

År 2023/2024 mår svensk punk bättre än på länge med en livaktig vibrerande livescen. Att Attentat åter kan vara en del av detta känns oerhört fint. Attentat vill lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i ett Sverige som slits isär av ekonomiska klyftor intolerans och nedmontering av välfärden. Attentat var pionjärer och förgrundsfigurer i den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet tillsammans med bland annat KSMB och Ebba Grön. Attentatsmännen är mest kända för sina allsångsfyllda konserter där ingen tillåts gå hem ledsen eller ensam.

www.facebook.com/AttentatGBG
www.instagram.com/attentatpunk
www.attentat.nu

▲ BITCH BOYS – Ett av Stockholms allra äldsta punkband som bildades, liksom en rad andra svenska punkband, på hösten -78. De var unga, ettriga och PUNK. Bandets livespelningar har beskrivits som lysande energi-urladdningar. Välkommen att rocka röv!

www.facebook.com/profile.php?id=100059037086042

▲ TRALLSKRUV – Punkband från Stockholm som bjuder på hårda och trallvänliga singalong låtar med glimten i ögat som får en att längta tillbaka till Definitivt 50 spänn, Augustibuller och folköl.

www.facebook.com/profile.php?id=61555374613218

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

DJ Alex Vain + DJ Naty Attack

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Live från ca 21:00
• Ⓣ-Mariatorget, SöderMälarstrand Kajplats 19
• 20 år
• Förköp 210 kr + serviceavgift

Vi gör vårt yttersta för att evenemanget ska kunna besökas av alla. Kontakta oss på info@klubbdod.se för frågor om tillgänglighet.

www.klubbdod.se

Med stöd från Kulturrådet & Region Stockholm samt i samarbete med Amplified Medborgarskolan.

VARMT VÄLKOMNA!