Agent Side Grinder + Then Comes Silence + A Projection + Soviac

19 November // 2015 // Göta Källare // Folkungagatan 45 // Stockholm

En helkväll med fyra svenska favoritband! Varmt välkomna till Klubb DÖD och Göta Källare den 19 november!

▲ AGENT SIDE GRINDER – Elektroniska hjältar från Stockholm som bildades 2005. Deras första två album, “Agent Side Grinder” (2008) och “Irish Recording Tape” (2009) var rotade i post-punk, industrimusik och mörk electro. Bandet fick tidigt en hängiven publik ute i Europa. Tredje skivan, “Hardware” (2012) visade upp ett bredare och mer varierat sound och möttes av strålande recensioner. Den blev “månadens album” i Vice Magazine, toppade flera årsbästalistor, däribland Dagens Nyheter, Metro och Time Out Paris, samt vann Manifest-priset för “årets synth” år 2013. ASG har gjort fem Europa-turnéer och spelat på festivaler som Wave-Gotik Treffen, The Great Escape, Eurosonic, Paaspop, Les Transmusicales de Rennes, Drop Dead Festival and Arvikafestivalen. De har agerat förband till Suicide och Cold Cave och samarbetat med artister som Dirk Ivens, Kite, Skriet och Henric de la Cour. År 2013 lanserades “Hardware” i Nordamerika. Dessutom släpptes remixskivan “SFTWR”. Under 2015 släpps en ny skiva med bandet.

http://www.agentsidegrinder.com/
https://www.facebook.com/agentsidegrinder

▲ THEN COMES SILENCE – Den svårmodiga kvartetten från Stockholm vars rytmsektion är så ruggigt tajt och melodierna så starka att musiken inte bara svänger utan också rusar framåt av den drivande basen, tribaltrummorna och de överdistade gitarrerna. Det är goth, psykedelika och postpunk i en helt underbar symbios som andas Killing Joke, A Place To Bury Strangers, Yvonne och ett farligt och unikt Interpol. Senaste plattan “Nyctophilian” beskriver sångaren Alex Svenson som mer avskalad och inte så kaotisk som tidigare. Vi hoppas att ljudbilden på Göta Källare ändå blir så pass massiv och klaustrofobisk att inga andra ljud får plats.

http://thencomessilence.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thencomessilence

▲ A PROJECTION – Indie/postpunkband från Stockholm. Med influenser från grupper som Joy Division, The Cure och The Chameleons UK förmedlar de en introspektiv och kaotisk ljudbild som tar dig tillbaka till 80-talets Manchester. Mot en grund av syntar, pukor och gitarrmattor, mellan ekon av kärlek och äkta tvivel, och i skuggan av misslyckanden och krossade drömmar, ställer de sig på scen för att ge dig ljuden och känslorna du saknat. Deras debutalbum “Exit” släpptes i april 2015.

http://aprojection.com/
https://www.facebook.com/aprojectionband

▲ SOVIAC – Powertrion som levererat de skevaste riffen i landet sedan 1997. Musiken har under åren pendlat från rå noise-rock till dansant electro för att återvända tillbaka till rockrötterna med mogna melodier. Senaste åren har bandet filat på ett femte album i skogarna med hjälpa av dödsmetallhjälten Tomas Skogsberg och demonproducenten Johan Gurkan Gustavsson.

http://www.soviac.com/
https://www.facebook.com/Soviac-113886981963434

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Biljetter: http://www.tickster.com/sv/events/j84xkfd4d18j5pn/2015-11-19/klubb-dod-gota-kallare-29e-november

DJ Lynx & BatCat

• Dörrarna öppnar kl. 19:00.
• Göta Källare – i samarbete med ABF
• Ⓣ-Medborgarplatsen, Folkungagatan 45
• 18 år

PÅ SCEN:
Soviac 19:30
A Projection 20:30
Then Comes Silence 21:30
Agent Side Grinder 22:30

www.klubbdod.se